Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Reklam Tek Yol mu?

Web Site Trafiğini Artırmak

2000’li yılların başında, bir bilgisayar karşısına geçip, istediğimiz ürünü alabileceğimiz hayalini, o tarihten tam 10 sene önce yani 1990’lı yılların başlarında kurmamız mümkün müydü? Öngörebildik mi? Maalesef. Bugün e-ticarette başarılı olanlar bile bunu öngöremediler. Teknoloji gelişimi alt tabakadan üst tabakaya herkes için aynı işliyor aslında. İnternette, çok paranızın olması ya da büyük bir marka olmanız, sizin başarılı olacağınız anlamına gelmiyor. İnternette başarılı olmanın, gerçek dünyadan daha farklı yolları var ve bu yollar oldukça spesifik. Neden internette başarılı olmak zorundasınız? Bunun bir zorundalık olduğunu düşünüyoruz. Aslında cevap basit; Bundan tam 10 yıl sonra, bizi e-ticarette nelerin beklediğini kestiremiyoruz diyebiliriz. Bugün e-ticaret çok hızlı bir şekilde gelişiyor değil mi? Durmadan kabuk değişiyor ve çeşitleniyor. 10 seneye neler olacağını bilmek ne güzel olurdu? Bir web site trafiğini artırmak neden önemli, neden geleceğinizle alakalı, bu yazımızda birkaç konu başlığı ile bunlara değineceğiz.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Reklam Tek Yol mu?

Web Site Trafiği Neden Artırılmalı?

Web siteniz ne amaçla kurulmuş olursa olsun, kurumsal web sitesi, e-ticaret sitesi, kişisel blog veya diğerleri. Amacınız ne?

Ziyaretçi çekmeyen bir web sitesi için neden yatırım yapasınız? Çok mantıksız değil mi? Peki ziyaretçi çekmenin tek yolu ücretli reklam vermek mi?

Bize göre, ücretli reklamlar suni bir başarı. Güzel bir reklam kampanyası oluşturabilir, düşük maliyetlerle web sitenize trafik çekebilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz. Fakat hepsi bu kadar mı?

Web sitenizin kalitesi, popülerliği, arama motorlarındaki organik sonuçlardaki başarısı sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Yazımız, reklam karşıtı bir içerikle donatılmayacak, merak etmeyin. Sadece anlatmak istediğimiz şu; Reklam yapmak ve satışlarınızı artırmak, her şeyin tamam olduğunu gösteren bir durum değildir. Sadece günü geçiyor ve gelecek adına web sitenize herhangi bir içerik eklemiyorsanız, yanlış yolda olabilirsiniz.

Arama motorları, en kaliteliyi, en hızlıyı, en zengin içerikli web sitesini ilk sırada göstermek için geliştiriliyor. Algoritmalar bu amaç üzerine geliştiriliyor. Kullanıcılar, arama motorları üzerinden bir arama yaptıklarında, karşılarına sizin web siteniz ilk on sırada çıkmıyorsa, bu sorunu reklamla çözmek oldukça suni bir çözüm olacaktır.

Oysa bunun bir çözümü var ve sabırlar, emekle, zamanla olabiliyor, her web sitesi, kendi sektöründe, başarılı sıralamalara imza atabiliyor.

Web site trafiğini artırmanın en basit yolu şu an ücretli reklamlar. Parasını verdiğiniz sürece, istediğiniz kelimede, istediğiniz sırada çıkmanız mümkün. Fakat başarı bu değil. Esas başarı, ürün ve hizmetleri, web sitenizde doğru bir şekilde tanıtıp, zengin içeriklerle marka olmak, güven kazanmak. Nasıl yapılabilir? Madde madde anlatacağız.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin İyi Bir Hosting

Kullanıcılarınızın sabrını yavaş bir web sitesi ile sınamak en son yapacağınız hata olmalı. Farklı cihazların üretimi ile artan mobil cihaz kullanımının, web siteleri açısından en büyük sınav olduğunu unutmayın. Web site trafiğini artırmak için ilk yapacağınız test, internet sitenizin hızını ölçmektir.

Google, ücretsiz bir araç sunmuştur ve oldukça başarılıdır. Google PageSpeed ile web sitenizin hızını ölçebilir, nerelerde hatalarınız var düzeltebilirsiniz. Eğer sorun hosting düzeyinde ise kesinlikle çaresini bulmalı, web sitenizi daha hızlı bir hosting paketine taşımalısınız. YcrSOFT hosting paketlerini incelemenizi tavsiye ederiz.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Gelişmiş Bir Yazılım

Seo uyumlu, kullanıcı deneyimi artırılmış, responsive ve yönetim açısından basit bir yazılım ile yola çıkmak, sizi en yakın rakiplerinizden bir adım önde kılacaktır.

Tüm bu anlattığımız özelliğe sahip ücretsiz yazılımlar mevcut. Eğer bir kurumsal web site hayal ediyorsanız, web siteniz için önereceğimiz yazılımlar tabii ki içerik yönetim sistemleridir. E-ticaret sitesi hayal ediyorsanız da, ücretsiz ve açık kaynak kodlu e-ticaret siteleri tam bu özelliklerdedir.

İşletmeniz için bir web sitesi açmaya karar vermeniz, sektörünüzde, kendi işletmeniz için atacağınız en önemli adımdır. Fakat bu adımı atarken, her ne olursa olsun, konunun uzmanı olmadığınızdan, ilk başlarda zorlanmanız, seçim yapmanız zor olacaktır. Bu gibi durumlarda, hem hosting, hem yazılım hem de izlenecek yolun, uzman kişilerce belirlenmesi çok doğru bir adım olacaktır.

YcrSOFT olarak, kurulum aşamasından, işletmeye dek, e-ticaret sitelerinde baştan sona rol alıyoruz. İşletmenin nasıl bir web sitesine ihtiyacı olduğu ve gelecekte nasıl bir yazılıma evrilmesi gerekeceğine kadar her durumu hesaplıyoruz. Profesyonel bir teklif hazırlıyor ve diğer onlarca hizmet verdiğimiz e-ticaret başlangıç firmaları gibi hizmet vermeye başlıyoruz. Siz de bu ayrıcalıklardan yararlanmak istiyorsanız, e-ticaret destek birimimiz ile irtibata geçebilir, projenizin detaylarını anlatarak, teklif isteğinde bulunabilirsiniz.

Her yazılımın kendine göre bir kapasitesi, hitap ettiği bir işletme boyutu var. Örneğin WooCommerce altyapılı bir e-ticaret sitesi, on binlerce ürün olacak bir web sitesi için tarafımızca tavsiye edilmez. Zirâ sistemin kaldıracağı yük bellidir ve WooCommerce bu yükü kaldırabilecek donanımda değildir.

Bu tip belirlemeler kullanıcı tarafından yapılamaz. Mecburen bu tip baştan yapılması gereken değerlendirmelerin, özellikle e-ticaret ve yazılımlar konusunda yetkinlikleri olan firmalar tarafından yapılması gerekir.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Özel İçerikler

Sektörünüzle alakalı bilginiz ne kadar?

Sattığınız ürün veya hizmetleri anlatabilecek derecede bilginiz var mı?

Eğer yoksa şimdiden öğrenmeye ve donanım sahibi olmaya başlamalısınız. Zirâ internette, sizden daha donanımlı, zengin içerikleri web sitesine ekleyen ve sektöründeki anahtar kelimelerde ilk sayfalara çıkmış birçok web sitesi var. Bu web siteleri ile rekabete girecek, onların içeriklerinden daha kalitelilerini web sitenize veya e-ticaret sitenize girerek, farklı olduğunuzu göstereceksiniz.

Farklı değilseniz, o web siteleri ile içerikleriniz neredeyse aynı ise neden arama motorları sizi de ilk sayfaya veya sıraya çıkarsın?

Arama motorları, zengin içeriklerle, özgün olan içerikleri çok sever. Eğer bir içerik hem özgün hem de zenginse, başarılı olmaması için hiçbir neden yoktur. Eninde sonunda başarıyı yakalayacak olan o içerik gibi yüzlerce belki binlerce üretmeye hazır olun.

E-ticaret sitesi hayal ediyorsunuz ve sadece ürün ekleme, açıklama, fiyat ve görsellerle web sitenizin tamam olacağını mı düşünüyorsunuz? Bunlar zaten tüm e-ticaret sitelerinde mevcut. Siz farklı neler yapacaksınız? Başarılı olmak için, farklı olmalısınız, farklı olmak için de devamlı üretmeli, kendinizi, web sitenizi geliştirmelisiniz.

1-Günlük İçerik Girişi

Bir e-ticaret sitesi için ürünlerde elbette içerik olarak sayılır. Sonuç olarak görseli, açıklaması, kısa açıklaması ve nitelikleri ile de bir ürün seo uyumlu yapılabilir ve arama motorlarında bir sayfa olarak herhangi bir ürünle başarılı olunabilir. Peki sizin ürünleriniz farklı e-ticaret sitelerinde de varsa? Ürün isimlerinizden, açıklamalarınıza, görselden belki fiyata her şey neredeyse aynı olacaktır. Başarı nasıl olabilir ki?

Hatırlarsanız bir önceki konuda, arama motorlarının özgün içerikleri sevdiklerini belirttik. O zaman eklendiğiniz her ürün özel yani işe yarayacak içerik olarak kabul edilmeyebilir.

O zaman, birkaç e-ticaret sitesinde satılan ürünler satıyor olsanız bile, ürünlerinizden farklı başka içeriklerde üretmelisiniz. Ne olabilir?

Ürünleriniz hakkında detaylı inceleme blogları güzel fikir olabilir. Ürünlerinizin bir grubunu üreten imalatçıyı tanıtan bir içerik yayınlayabilirsiniz. İndirimde olan ürünlerin fiyatlarıyla birlikte özelliklerini inceleyen başka bir blog ve örnek vermekle bitmeyecek konular, konular. Siz yeter ki geliştirin, web siteniz sınırsızdır ve siz ekledikçe size başarı sağlayacak, web site trafiğinizi artırmış olacaksınız.

Bu içeriklerin girişlerini günlük yaptığınız takdirde, özellikle Google’ın dikkatini çekecek ve e-ticaret sitenize başarı daha çabuk gelecektir.

2-Anahtar Kelime Bazlı Çalışma

Üreteceğiniz içerikleri hazırlarken, anahtar kelime optimizasyonu hayati önem taşır. Anahtar kelime optimizasyonu yapılmamış bir içerik boşa yazılmıştır ve o kadar emek boşa gider. Seo uyumlu makale nasıl yazılır konulu içeriğimizden bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Her sektörün kendine göre özel anahtar kelimeleri bulunur. Öncelikle bu anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Bunları belirlemek için Semrush, Google anahtar kelime planlayıcı gibi araçlar kullanabilirsiniz. Hatta Google Trends kullanmak bile bu süreçte işinize yarayacaktır.

Tüm bu çalışmaları kaydetmeli, rakip analizi yapmalı ve hangi anahtar kelimelerde ne durumda olduğunuzu, neler yapmanız gerektiği hakkında bolca kafa yormalısınız. Rakiplerinizin hangi kelimelerde başarılı olduğu sizin için mükemmel bir kılavuz olacaktır. Devamlı takip edin ve onların seviyesine gelebilmek için devamlı çalışın. Tabi onlardan daha başarılı olabilmeniz için, daha kaliteli içerikler üretmeniz gerekiyor. Bu yüzden, içerik kalitelerine bakın. Kaliteli içerikler ise siz daha iyisini yapmak için önce kendinizi yetiştirin, o donanıma sahip olun.

Belli anahtar kelimelerde takılıp kalmayın. Örneğin çok hit ve yüksek ziyaretçi kapasitesine sahip bir anahtar kelimede tüm işletmeler birinci sırada çıkmak için belki milyon liralar harcayabilirler. Bu mümkündür. Fakat internet, özellikle arama motorları bir iki kelimeyle daraltılacak kadar basit değillerdir. Siz tek veya birkaç kelimeden çok, daha geniş bir anahtar kelime yelpazesine odaklanın. İçerikleriniz zengin uzun kuyruklu anahtar kelimeler ile zenginleştirilmiş şekilde ayarlansın.

Birkaç çıkılması zor anahtar kelime yerine, birkaç yüz veya bin anahtar kelimede çıkmak, web sitenizin, dolayısıyla, markanızın popülerliğini artırır. Kısa vadede ilk sayfaya çıkmanızın mümkün olmadığı kelimeler için, işletmenizin en zor zamanları olan, başlangıç günlerini heba etmeyin. Daha geniş, daha zengin anahtar kelime gruplarına yönelin.

3-Yabancı veya Yerli Kaynaklardan Güç Alın

Zengin içerikler üretmek için, zengin bir hayal gücüne, zengin bir hafızaya hatta zengin bir okuma gücüne sahip olmanız gerekecek. Bunlarla birlikte artık araştırmak da hobiniz olmalı. Bir web sitesi trafiğini artırmak için, donanımlı olmalısınız. Bu donanımı ise okuyarak ve araştırarak elde edebilirsiniz.

Bunu yapmak için internet çok zengin ve arama motorlarına ne yazarsanız, saniyesinde size sonuç olarak veriyor. Sektörünüzle alakalı bol bol araştırma yazısı okumalısınız. Sektördeki yenilikleri, yabancı ülkelerdeki gelişmeleri hatta haberleri pür dikkat incelemelisiniz. Çünkü bunların hepsi sizin için birer malzeme ve projenizde kullanacağınız deyim yerindeyse, tuğla, harç, beton.

Web sitenizi bir bina olarak hayal edin. İçerisine gireceğiniz her içeriği de, kolon, duvar ve diğer yapı malzemeleri olarak kabul edin. Yapınız ne kadar kaliteli malzemeye sahipse, o kadar sağlam olacaktır değil mi?

İşte buradaki araştırma çok önemli. Sektörünüzle ilgili bir konuyu araştırmaya başladığınızda, yanınızda kesinlikle kağıt kalem olmalı. Karşılaştığınız her konuyu not almalısınız. Alacağınız her nottaki başlık, içeriklerinizin malzemesi olacak.

Bu şekilde, her e-ticaret sitesi veya web sitesi için mükemmel ve benzersiz içerikler üretmek mümkün olabilir. Neden diğerlerinden farklı olmayasınız? Siz en iyi yaparak başarılı olabileceğinize inanmalısınız. Reklam giderleri olmadan, kendi içerikleri ve gücü ile bir web sitesi ya da e-ticaret sitesi satış yapabilir, kazanç sağlayabilir. Bunu yapmalısınız. Şimdiden başlayın. Üretin.

4-Seo Başarısı Adına Sabırlı Olun

Arama motorlarında belli performansları edinebilmek kolay değildir. Hangi sektörde faaliyet gösterdiğinizin önemi yok. Zira artık her sektörden onlarca, belki yüzlerce firma internette ve başarı sağlamak için çalışıyor. Sektörünüzdeki tüm bu işletmeler sizden yıllar önce başlamış olabilir. Fakat bu asla eksi bir durum değildir. Arama motorları yeni, kaliteli ve özgün içerikleri çok sever.

Yani başarılı olabilirsiniz.

Aşırı rekabetçi sektörlerde seo başarısı gerçekten kolay gelmez. Fakat imkansız da değildir. Bunu yapmak, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kaliteli içerikler üretmekle doğru orantılıdır.

Çok kaliteli içerikler üretmiş ve yıllardır arama motorlarında birinci sırada seyreden bir rakibinizin tahtını, ondan daha kaliteli ve özgün içerikler üreterek sallayabilirsiniz. Bunlar asla imkansız değildir. Fakat sabır ve uzun süreli stratejik çalışmalar gerektirir. Konu hakkında uzman bir kuruluş ile çalışmak her zaman çözüme giden yolda sizi daha da hızlandırır.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Sosyal Medya

Sektörünüzün ya da sattığınız ürün veya hizmetlerin kesinlikle bir kitlesi var ve bu kitleyi önceden belirlemelisiniz. Dijital pazarlamanın ilk maddesi kitleyi belirlemektir.

Kimlere hitap ediyorsunuz. Eğer cevabınız gençler ve hanımlar ise sosyal medya platformu seçiminiz tabii ki İnstagram olmalıdır. Twitter, Facebook ve diğerlerini de kullananların, yaşları, cinsiyetleri ve ilgi alanları az çok bellidir.

Hangi sosyal medya ağında kitleniz daha fazlaysa, o sosyal medya sitesinde bir hesap açmalı ve düzenli içeriklerinizi burada da paylaşmalısınız. Kısa videolar yapmalı, video içlerine kesinlikle markanızı ve web site alan adınızı yerleştirmelisiniz.

Kısa videolar, görseller, sosyal medya ürün ve hizmet pazarlamasında çok büyük kitlelere hitap etmenizi sağlayabilir. Hatta uzun videolar üreterek de YouTube üzerinden yayınlayabilir, bir kanal oluşturarak, YouTube gibi çok geniş kullanıcılı bir mecrada da işletme olarak yerinizi almış olursunuz.

Tüm bu büyük sosyal medya ağlarında bulunmak, web sitenizin görünürlüğünü, markanızın duyulma ihtimalini artıracaktır. Yapacağınız her kampanya, kazanç getirmese bile, birçok müşterinin web sitenize üye olmasını sağlayacaktır.

Tüm bu girişimler bir web site trafiğini artırmak için mükemmel çalışmalardır.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Uygun Fiyatlar

E-ticaret müşterisi, fiyat odaklı düşünen ve çoğunlukla en uygun fiyatı arayan müşteri tipidir. Bir e-ticaret siteniz var ve devamlı uygun fiyatlarla ürünler satıyorsanız, kullanıcı sayınız her geçen gün artacaktır. Bir ürünün, birçok sitede fiyatı aynı olmasına rağmen, başka bir sitede uygun olması çok dikkat çeker. E-ticaret müşterisi çok dikkatlidir, uygun fiyatlı ürünü bulur ve satın alır.

İşte başarı budur. Bunu yapabildiğiniz takdirde, web site trafiğini artırmak hiç zor olmayacaktır. Tabi bu tip kampanyaları yapmak her işletmenin gücü dahilinde değildir. Maliyetlidir ve hatta zarar bile edilebilir. Tanınmak için bile olsa birkaç sefer bu tip pazarlama yollarına başvurmakta fayda vardır. Firma isminizin duyulması, internet sitenizde hareket olması, seo değerlerinize de yansıyacaktır.

Bu arada, arama motorları uygun fiyatlı ürün satan e-ticaret sitelerine daima öncelik verir. Bunu da göz ardı etmemelisiniz.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Tanınmış Bloglar

Pagerank açısından yüksek, tanınmış, adı duyulmuş blog veya haber sitelerinde, e-ticaret sitenizi tanıtan, neler yaptığını anlatan birkaç yazı yayınlamalısınız. Bu yazılar, hem arama motorları açısından mükemmel sonuçlar verecek, hem de tanınmış bu tip blog sitelerinden direkt olarak ziyaretçi alabileceksiniz.

Bu tip bir çalışma web sitenizin özellikle seo performansını mükemmel bir şekilde etkileyecektir. Tanınmış web sitelerinden alınan tanıtım yazı yani referansları, arama motoru seo çalışmalarında güzel sonuçlar verebilir.

Firmanızı, markanızı, geçmişinizi ve hizmet ya da ürünlerinizi tanıtan, anahtar kelimelerle süslenmiş ve çok uzun olmayan içeriklerle bu çalışmaları devamlı yapmanızı tavsiye ederiz.

Web Site Trafiği ve E-Posta Pazarlaması

Etkili ve kaliteli bir e-posta çalışması, web siteniz için organik ziyaretçi kaynağı olabilir. Günümüzde mobil cihazların kullanımının aşırı kolaylaşması ve her cihazda bir e-posta adresinin devamlı olarak çalışma zorunluluğu, e-postaların, kullanıcılar tarafından direkt olarak okunmasına sebep olmaktadır.

Etkili, iyi düzenlenmiş ve içerik bakımından zengin, fiyat konusunda da çarpıcı bir e-posta kampanyası ile web sitenize organik ziyaretçi çekebilirsiniz.

Bu tip çalışmalar, çok fazla maliyeti olmayan hatta işletmenizi maliyet açısından hiç etkilemeyecek çalışmalardır. Web sitenize ekleyeceğiniz bir eklenti veya toplu e-posta platformları gibi çözümlerle, e-posta kampanyalarınıza hemen başlayarak, web site trafiğinizi artırabilirsiniz.

Web Site Trafiğini Artırmak İçin Müşteri Yorumları

Web siteniz kurumsal bir site veya e-ticaret sitesi olabilir. Her iki durumda da, müşteri yorumları aşırı değerlidir. Sizinle veya işletmenizle daha önce hiç çalışmamış kullanıcılara, kendinizi tanıtmanız için en iyi yoldur.

Müşteri yorumları gerçek ve devamlı olursa, bu hem arama motorları açısından hem de kullanıcıların güveni açısından, web site trafiğinizi artırmak adına atılmış büyük bir adım olacaktır. Herhangi bir ürünün altındaki pozitif birkaç yorum, o ürünün satılmasını tetikler.

Satılan ürünlerden memnun kalan her kullanıcı, web siteniz için bir tavsiyecidir aslında. Türkiye’de tavsiye kültürü aşırı gelişmiştir. Kullanıcılar, kendi aralarında devamlı bir şeyler tavsiye ederler ve bu tavsiyeler özellikle e-ticarette çok fazla. Bu tip iyi tavsiyelere konu olabilecek tarz da niteliklere sahip bir web siteniz varsa, çok şanslısınız demektir.

Yorumlarda bir nevi tavsiyedir aslında. Müşterilerinizi yorum yapmaları için teşvik edecek atılımlar yapmalısınız. Mesela birçok başarılı e-ticaret sitesi, yorum yapan müşterilerinize puan vererek, o puanların alışverişlerinde kullanılmasını sağlamaktadır.

Ürün veya hizmetlerinize yapılan yorumların, seo performansınıza da oldukça büyük katkısı vardır. Hem web siteniz devamlı güncellenmiş olur. Hem de yorum yapılan sayfa için seo performansınız artmış olur.

Her iki durumda da web siteniz artı değer kazanır. Bu sebeplerden, web site trafiğini artırmak için müşteri yorumlarını da paralel olarak artırmanın bir yolunu bulmalısınız.

Müşteri yorumları neden önemlidir? Konulu makalemizi okuyarak neden bu kadar üzerinde durduğumuzu daha iyi anlayabilirsiniz.

Netice Olarak

Web site trafiğini artırmak için yapılacak onlarca işlem mevcut. Hepsini doğru şekilde yaptığınızda, alacağınız sonuç, sektörünüzdeki rekabet oranına bağlı olarak, sizi şaşırtacaktır. Hiç ummadığınız bir yükselişle karşılaşmak ve en yakın rakiplerinizi geçmek, onlardan daha başarılı olmak istemez misiniz?

Tüm bu çalışmalarda, uzman dijital pazarlama ve seo ekibimiz ile size destek verebilir. Tek yapmanız gereken, firmamız ile iletişime geçmek ve projenizi anlatmak.

Diğer Blog Yazılarımız

Magento kullanıcı ekleme ve yetki verme nasıl yapılır?
Magento Kullanıcı Yetkileri Nasıl Oluşturulur? Detaylı Kılavuz
WordPress 5.7.1 güvenlik güncellemesi yayınlandı
Magento tasarım zamanlama nedir?
Google sıfır tıklama arama sonucu 2021'e nasıl yansır
Kurumsal e-posta nedir? Nereden temin edilir?
Tarih: 07 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek