Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Web Site Revizyon ve İçerik Yönetimi

Web Site Revizyon

İnternet kullanımının 1993 yılında başladığı ülkemizde, bugün milyonlarca şirket web site kullanmakta. Bu web sitelerinin birçoğu günümüz teknolojisine elbette ki uygun değil. Teknolojinin, özellikle yazılım dünyasının hızlı gelişimi ile, azami 2 yıl önce yapılmış bir web sitesi, bugün “eskimiş” olarak adlandırılabilir. Hayatımıza WordPress gibi içerik yönetim sistemlerinin girmesi ile bu biraz da olsa engellendi. Fakat WordPress kullanan şirketlerinde, yazılım güncellemelerini gününde yaptıkları söylenemez. Bu makalemizde web site revizyon öneminden bahsedeceğiz.

Web Site Revizyon İçin Yazılım Neden Güncellenmeli?

Dünya’nın dönüş hızı aynı olsa da, 20 yıl önceki teknolojinin gelişim hızı ile, bugünkü teknoloji gelişim hızı maalesef aynı değil. O kadar hızlı değişiyor ki her şey, 2 yıl önce alınan bir cihaz, yazılımların devamlı güncellenmesi veya büyümesi neticesinde, artık işlevini yapamaz hale geliyor. Cihazların kasaları eskimese de, artık içindeki teknoloji eskidiğinden, kullanılamaz, performans alınamaz hale geliyor. 2 yıl önce aynı telefon veya tablet cihazında rahatlıkla kullanılan bir uygulama, 2 yıl sonra aynı cihazda kullanılamaz bir hale geliyor.

Cihazlar değiştikçe, cihazların istemleri de artıyor. Daha hızlı tarayıcılar, uygulamalar ile yenilenen bu cihazlarda, şirketlerin 5 sene önce yaptırmış oldukları web site açılamaz, ziyaret edilemez bir duruma geliyor. İşte bu nedenlerden dolayı, içerik yönetim sistemi dediğimiz, artık Dünya üzerindeki tüm şirketlerinde kullanmaya başladığı WordPress tarzı yazılımlara geçmek en mantıklısı. Bireysel olarak yazılmış bir web site ile uğraşmak hem zaman kaybettirmekte, hem de fazla maliyetli olmakta.

WordPress tarzı içerik yönetim sistemleri, büyük bir yazılım ekibi ile devamlı güncellendiğinden, siz bu iş için enerji ve para kaybına uğramıyorsunuz. Tabi ki bu güncellemeleri yapmak yine bir yazılımcı eliyle daha profesyonel olmakta. Zira kullanılan temalar ya da eklentilerin, gelen güncellemeyi kaldırıp kaldırmayacağı meçhul.

Eski Web Siteler Revizyon Edilmeli

Web Site Revizyon ve İçerik Yönetimi

Ne bilgisayarlarda, ne de diğer cihazlarda düzgün görüntülenemeyen web siteler revizyon edilmeli. Özellikle ürün satışı yapan e-ticaret sitelerinin durumu içler acısı. Yani 2 sene önce yaptırılan bir web site, yıllar boyunca hizmet vermesi mümkün değil. Ellerimizdeki kasası eskimese de kullanılamaz hale gelen cihazla gibi, bu web sitelerinin de değişime ihtiyaçları var maalesef.

Günümüzde internet ortamına bütçe ayıran şirketlerin geleceği gördüklerini çok net söyleyebiliriz. İnternette ne kadar eskiyseniz, o kadar güvenilirsiniz demektir. Asırlar boyu hizmet veren bir şirket olabilirsiniz. İnternette yeni ve gerektiği kadar bütçe ayırmamış bir şirketseniz, yeni bir şirket gibi görünmeniz kaçınılmaz.

Bu sebeplerden dolayı, müşterilerimize tavsiyelerimizde her daim yeni web siteler ile yollarına devam etmelerini anlatmaktayız. Yenilenmiş içerikler, görseller ve kullanıcılarının site içindeki ziyaretlerini kolaylaştıracak yenilikler.

Web Sitemiz Eski ve Birçok Tarayıcı da Düzgün Açılmıyor. Ne Yapmalıyız?

Firmamıza en çok sorulan sorulardan biridir. Yukarıda da anlattığımız gibi, cihaz değişimleri ve tarayıcılar, web sitelerinin yerinde sayması ve sonuç aslında aynı olan ama neticede eskimiş web site.

Müşterilerimize bu bağlamda WordPress gibi devamlı güncellenen içerik yönetim sistemlerini önermekteyiz. Tabi WordPress ile çalışmaya başladıktan sonra, sonrasında bu sitelerin kontrollü bir şekilde güncellemeleri yapılmak zorunda. Uygulanan temalar ve eklentilerin, gelen güncellemeye uygunluğu, teknik bilgi sahibi kişiler tarafından devamlı kontrol edilmeli.

YcrSoft olarak, altyapısı eski web site ile başvuran müşterilerimizin, web site içeriklerini WordPress altyapısı ile kurulmuş yeni bir yazılıma aktarmaktayız. Gelecekte de devamlı olarak arka planda, teknik ekibimizin kontrolü dahilinde güncellemeleri yapılmaktadır.

Bu sayede, ne yazılımlar eskimekte, ne de herhangi bir cihazda görüntülenme sorunu yaşanmaktadır. Yazılım altyapısı güncel olan web siteleri, güvenlidir. İnternet korsanları daha çok yazılım altyapısı eski olan internet sitelerini seçerler. Çünkü bu internet sitelerinde güvenlik açıkları oldukça fazladır. Eklentileri, temaları eskidiğinden, arka kapıları devamlı açık kalmaktadır.

Web Site Revizyon Sonrası Bilgiler Kaybolur mu?

Mevzu olan bir e-ticaret sitesi ise, ürünlerin komple tarafımızdan yeni web sitesine eklenmekte, içerikte olduğu gibi yeni siteye aktarılmaktadır. Müşteri bilgileri gibi diğer önem arz eden detaylarda aynı şekilde aktarıma dahil edilmektedir. Tabi bu biraz da taşınacak internet sitesinin bu taşımaya izin vermesi ile alakalıdır. Bazı e-ticaret yazılımı satışı yapan yazılım firmaları, müşteri kaybı olmasın diye bu tip aktarım işlemlerine izin vermezler. Bu yüzden de birçok müşterimiz oldukça büyük sorunlarla karşılaşmıştır.

Fakat kullandığınız yazılım bir içerik yönetim sistemi ise, diğer yeni yazılıma geçilmesi mümkündür.

Web Site Revizyon Maliyeti Nedir

Bu tamamen müşterimizin bütçesi ile alakalı bir durumdur. Nasıl bir yazılım altyapısı, tema ve eklenti özellikleri uygulanacağı belli olmadan fiyatlandırma yapmak zordur. Fakat elbette ki taşıma işlemi için küçük bir bütçe ayrılması söz konusudur.

Web Site Revizyon ve Hosting Değişimi

Müşterilimizin yeni veya taşınma işlemi yapılan internet sitelerini kendi sunucularımızda barındırmaktayız. Ssd diskli son teknoloji sunucularımız ile güvenli, hızlı ve %99.8 uptime oranı taahhüt ediyoruz. İnternet sitesinin hosting kaynaklı hızından memnun olmayan WordPress kullanıcılarının da web sitelerini, sunucularımıza, belli bir boyuta kadar olanlarını ücretsiz olarak taşımaktayız.

Web Site Revizyon ve Hosting Teknik Desteği

Hızından, tasarımından ya da teknolojisinden memnun olmadığınız bir internet siteniz mi var? Köklü bir değişim yapmak  ve şirketinizi internette en iyi şekilde tanıtabilmek için, teknik destek ekibimiz ile irtibata geçin. Mevcut web siteniz üzerinde revizyon yapılma imkanı varsa, çok fazla bütçe harcamadan değerlendirme yapılabilir. Ya da köklü bir değişimle internetteki yeriniz tamamen değişime uğrayarak yenilenebilir. Üstelik çok kısa bir sürede teslim ile müşterilerimize kolaylık sağlamaktayız.

1 cevap
  1. Şahin
    Şahin says:

    Kimse web site revizyonu yapayım demiyor. Herkes yapılmış olan web sitesini yıkıp yeniden yapma derdinde. Kolay mı oluyor bu işler anlamak güç. Halbuki bir web sitesini bu şekilde birden yıkmak seoya zarar diye biliyorum. bence revizyon en mantıklısı tabi durum müsaitse. Mesela wordpress falansa neden revizyon olmasın ki biraz uğraşla halledilir. bu arada benim web sitesi de revizyona girmesi lazım çok eskidi güncelleme yapmadık hiç:) hacklenecek diye korkuyorum.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Tarih: 15 Nis 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek