Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

OpenCart Bilgi Sayfaları Nedir? Nasıl Eklenir ve Düzenlenir?

OpenCart, kurulumu ve kullanımı kolay, tamamen ücretsiz, açık kaynak kodlu bir e-ticaret yazılımıdır. Gelişmiş özellikleri ile kullanıcılara iyi bir e-ticaret satış deneyimi yaşatır. Doğru ve düzgün yapılandırıldığında, yıllarca hizmet verebilecek kalitede olan OpenCart ile bir e-ticaret sitesi oluştururken, bazı yapılandırma durumlarında kullanıcılar zorluk çekebiliyor. Bu kılavuzumuzda da bir OpenCart e-ticaret sitesinde mevcut OpenCart bilgi sayfaları nasıl düzenlenir ve bilgi sayfası eklemesi yapılır, bunları anlatmaya çalışacağız.

OpenCart bilgi sayfaları nedir? Nasıl eklenir ve düzenlenir?

OpenCart Bilgi Sayfaları

Bilgi sayfaları, her e-ticaret sitesi için temel sayfalardır. Bu sayfalar sayesinde kullanıcılar, firmanız ve e-ticaret siteniz hakkında temel bilgilere sahip olurlar. Bilgi sayfalarının olmadığı bir web sitesi güven vermez. Bu yüzden e-ticaret sitelerinde bilgi sayfalarının önemi oldukça büyüktür.

Düzgün içeriklerle ve gerçekçi olması gereken bilgi sayfaları, birçok kullanıcı tarafından, bir e-ticaret sitesinde ilk kontrol edilen sayfalar arasındadır.

İnternetten alışveriş yapacak kullanıcılar, alışveriş yapacakları e-ticaret sitesini ve firmasını detaylı şekilde tanımak isterler. Bu tanışmanın ilk safhasını ise bilgi sayfaları sağlar.

Her e-ticaret yazılımında olduğu gibi OpenCart e-ticaret yazılımında da bilgi sayfaları bulunmaktadır. Mevcut 3. Versiyonda da bazı sayfalar hazır bir şekilde gelmektedir ve bu sayfaların, kullanıcılar tarafından, firma bilgileri ve koşulları esas alınarak doldurulması gerekmektedir.

OpenCart bilgi sayfaları yönetici panelinden ilgili alana girilerek değiştirilen ve düzenlenen sayfalardır. Çok dilli bir mağaza kullanıyorsanız, her dilde bu bilgi sayfalarını yapılandırmanız gerekecektir.

Şimdi Opencart bilgi sayfaları nerededir, nasıl düzenlenir, resimli olarak anlatmaya başlayalım.

Öncelikle OpenCart e-ticaret sitenizin yönetici paneline ulaşmanız ve sol menü üzerinden “Katalog>Bilgi sayfaları” sekmesine tıklamanız ve bilgi sayfaları düzenleme sayfasına erişmeniz gerekmektedir.

1-OpenCart Bilgi Sayfaları Genel Sekmesi

Bilgi sayfaları düzenleme bölümünde sizi ilk karşılayacak bölüm “Genel” sekmesidir. Bu sekme içerisinde bulunan ayar bölümleri şöyledir;

  • Bilgi sayfası başlığı

Sayfanın içerik başlığıdır. Yani sayfa başlığı ile karıştırılmamalıdır. OpenCart burada farklı bir başlık biçimi kullanmıştır. Bu başlık, sayfa için tarayıcılarda title olarak kullanılmaz.

  • Bilgi sayfası içeriği

Bu bölümde, sayfa içeriği ile ilgili tüm bilgiler bulunmalıdır. Örneğin hakkımızda sayfası ise firmanız ile alakalı bilgilendirme yazıları ve fotoğraflar gibi.

  • Meta başlığı

Meta başlığı, arama motorları ve tarayıcı title’ı açısından kullanılmaktadır. Burada kullanacağınız başlıkla bilgi sayfası başlığı aynı olabilir.

  • Meta açıklaması

Meta açıklamaları, arama motoru serp sayfalarında kullanıcıların sayfanıza girme konusunda en etkili bölümlerdir. Bu bölümün kısa öz bir cümle ile doldurulması gereklidir.

  • Meta anahtar kelimeleri

Meta anahtar kelimelerini sadece arama motorları görür ve burada, ilgili sayfa ile ilgili, aralarında virgül kullanılarak, anahtar kelimeler kullanılmalıdır.

OpenCart bilgi sayfaları genel sekmesi görünümü

2-OpenCart Bilgi Sayfaları Veri Sekmesi

Bu bölümde, ilgili bilgi sayfasının hangi mağazada yayınlamak istendiği sorulmaktadır. Eğer tek bir mağaza kullanıyorsanız zaten “varsayılan mağaza” seçeneği işaretli olmalıdır. OpenCart orijinal kurulumunda bu ayar sayfası yapılandırılmış olarak gelmektedir.

“Altta Göster” bölümüne tik koyduğunuzda, bilgi sayfanız, e-ticaret sitenizin footer (alt bölüm) bölümünde gösterilecektir. Tiki kaldırırsanız, footer bölümünden bilgi sayfasını da kaldırmış olursunuz.

“Durumu” bölümünü açık bıraktığınızda, bilgi sayfanız yayına alınır. Kapalı konuma aldığınızda ise yayına kapatılacaktır.

Bilgi sayfalarınızın sıralamasını da, her bilgi sayfasının kendi içindeki sıralama bölümünden değiştirmeniz mümkündür. Örneğin, footer bölümünde ilk sırada Hakkımızda bilgi sayfasını görmek istiyorsanız, sıralama bölümündeki sayı değerine “1” değerini vermelisiniz.

OpenCart bilgi sayfaları veri sekmesi görünümü

3-OpenCart Bilgi Sayfaları Seo Sekmesi

Bu bölümde, ilgili bilgi sayfasının url’si istenmektedir. Bu bölüme, web sitenizin alan adından sonraki bölümü girmelisiniz. Örneğin yapılandırdığımız sayfa “Hakkımızda” sayfası olsun. O zaman bu bölüme aşağıdaki gibi yazmamız gerekirdi;

“hakkimizda”

Url’ler büyük harf ve özel karakterler kullanmadan yazılmak zorundadır. Hatta url oluştururken Türkçe karakter de kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Seo uyumlu url nasıl olmalı konulu makalemizden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Seo bölümüne yukarıdaki gibi bir sayfa url’si verdiğimizde, ilgili sayfayı tarayıcıda açtığımız zaman, tarayıcı adres çubuğunda sayfamızın url’si şu şekilde gözükecektir;

www.websiteniz.com/hakkimizda

İşte hepsi bu kadar. Sayfanın üst sağ köşesindeki “Kaydet” düğmesine tıkladığınızda, girdiğiniz veriler kaydedilecek ve bilgi sayfanız düzenlenmiş olacaktır.

OpenCart bilgi sayfaları seo sekmesi görünümü

OpenCart Bilgi Sayfaları Ekleme

OpenCart’ın mevcut kurulumu ile gelen bilgi sayfaları yetmiyorsa, üzülmeyin. OpenCart ile sınırsız bilgi sayfası açmanız mümkün. Tek yapmanız gereken, yine sol menüden “Katalog>Bilgi Sayfaları” ana sayfasına gelip, buradaki sağ üst köşede bulunan artı düğmesine tıklamaktır.

Netice Olarak

Tüm e-ticaret yazılımlarında olduğu gibi OpenCart ile de bilgi sayfası eklemek bu kadar basittir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bilgi sayfaları kullanıcıların firmanıza ve web sitenize duyacağı güven için çok önemlidir. Ayrıca bu sayfaların düzgün ve seoya uygun bir şekilde doldurulması da e-ticaret sitenizin arama motoru sonuçlarında daha iyi sıralamalarda gözükmesini sağlayabilir.

Zira bilgi sayfaları da bir içeriktir ve özgün olması durumunda web sitenizi arama motoru sonuçlarında belli sıralamalarda gösterecektir.

OpenCart bilgi sayfaları ve diğer başarılı olamadığınız tüm OpenCart sorunları için firmamızdan OpenCart desteği alabilirsiniz.

1 cevap

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler
Google Site Sıralaması Başarısı İçin İçerik Uzunlukları
Google’da Kişisel Bilgiler Nasıl Kaldırılır? Detaylı Kılavuz
Google Url Kaldırma Nedir? Nasıl Yapılır?
İstenmeyen Bağlantı Reddi Nasıl Yapılır? Zararlı Backlink
Sayfa Deneyimi Raporu Nedir? Google Search 2021
D2C Nedir? E-Ticaretin Yeni Gözdesiyle Tanışın Kazanın
Magento Terk Edilen Sepet Raporları Nereden Alınır?
Tarih: 24 Kas 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek