Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

Kişisel Blog Oluşturma ve İçerik Üretimi Nasıl Yapılır?

Kişisel Blog Oluşturma

İnternetin en popüler arama motorlarında başarılı olmayı kim istemez? Aldıkları yüksek ziyaretçiler ile her alanda içerik üreticilerinin gözlerini kamaştıran arama motorlarında başarılı olmak zor değil. Yetkin olduğunuz bir konu, alan, sektör varsa durmayın, geç kalmadan başlayın ve kaliteli içerikler üreterek, hem kendinizi geliştirin, hem de yeni kullanıcılar veya müşteriler ile tanışın. Kişisel blog oluşturma internette atılacak en kolay adımlardan biridir. Herhangi bir Cms (içerik yönetim sistemi) ile işe başlayabilir ve düşük fiyatlarla yayın yapabilirsiniz.

Fakat odaklanacağınız şeyler bunlar değil, bloğunuzda neler paylaşacağınızdır.

Geçmişten günümüze, başarılı blogların hikayeleri birbirlerine çok yakındır. Bu hikayeler içerisinde yüksek kaliteli içerik her zaman büyük yer tutar. Bugünün yüksek ziyaretçili bloglarına baktığımızda, geçmişteki bu kalite çıtalarının yüksekliğini görürüz.

Artık internet daha rekabetçi bir yer. Bugün işe başladığınızda, sizin alanınız hakkında yazan başka içerik yöneticileri ile karşılaşmanız çok olası. Bu sebepten, işe başlamadan önce bir alan analizi yapmalısınız. Nasıl farklı olabilirim sorusu, internette başarılı olmak için sorulacak ilk sorulardandır.

Kullanıcılar, tekrarlanmış içeriklerden, bilgilerden hoşlanmazlar. Onlar daima yeni, kaliteli ve kendilerine yarayan içeriklerle zaman harcamak isterler.

Rakibinizin 1 sene önce internette yayınladığı bir konuyu değiştirmek ve tekrar yayınlamak, bu sebeplerden çok da yararlı bir girişim olmayabilir. Makalemizde tüm bu konulara derinlemesine ineceğiz. Ama önce, kişisel blog nasıl oluşturulur, hangi yazılım kullanılmalı, kısa kısa bundan bahsedelim.

Kişisel Blog Oluşturma ve İçerik Üretimi Nasıl Yapılır?

Kişisel Blog Nasıl Oluşturulur?

Blog oluşturmanın birçok yolu var. Burada bazılarına değineceğiz. Ama tabii ki konu sonunda bunlardan en iyisini tavsiye edeceğiz.

Tamamen ücretsiz bir blog oluşturmak mümkün ve bunu yapabileceğiniz birçok sistem var.

Bunlardan birkaçı;

  • Blogger
  • WordPress (WordPress.com)
  • Wix
  • Medium

Hepsi çok popüler sistemler ve birkaç dakika içerisinde blog açabilir hemen paylaşıma başlayabilirsiniz. Hem de sınırsız.

Fakat unutmamanız gereken bir detay var ki, bu tip ücretsiz blog sistemlerinde maalesef sınırlı olursunuz. Yani kendi web sitenizdeki özgür hareketlerinizi, bu sistemlerde yapmanız mümkün değildir. İlerleyen günlerde, başarılı olduğunuzda, örneğin kullanıcı deneyimi açısından web sitenizi değiştirmek istediğinizde, eğer bu sistemlere dahilseniz, işiniz zor hatta imkansız olacaktır. Zira bu sistemlerde tasarım yönetme veya geliştirme imkanı yoktur.

Bu konu hakkında çok detaylı bir analiz sunan ve bilgilendiren, web site oluşturucu konusunu işleyen bloğumuzdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Tabii ki tavsiyemiz her zaman bir özgür bir alan adı, hosting ve yazılım ile başlamanız olacaktır. Zira kontrol siz de olacak ve gelecekte, daha çok kullanıcı kitlesine ulaşabilmek için daha fazla geliştirme yapabileceksiniz.

Kişisel Blog İçin Yüksek Kaliteli İçerikler

Yüksek kaliteli içeriklerle zenginleştireceğiniz kişisel blog sitenizle arama motorlarından mutlak karşılık almanız hiç de zor olmaz. Bunu yapabilen sayısız blog sitesi ve yöneticisi var ve kaliteli içerikler, internette çok kıymetli. Buna sebep olan en büyük etken ise kaliteli içerik sunmadan sadece para odaklı çalışan işletmeler veya kişiler. Özellikle Google bu konuda gardını çok çetin bir şekilde aldı ve artık kalitesiz, sadece para odaklı yapılmış web sitelerine fırsat vermiyor. Tabi bunu gelişmiş yapay zekası ve devamlı değişen algoritmaları ile yapmakta.

Kaliteli içerik rüzgarını arkanıza aldığınızda, her şeyin daha başarılı olduğunu kendi gözleriniz ile göreceksiniz.

Arama motorlarının seo kriterlerine uygun içerik üretmek ilk başlarda herkese zor gelebilir. Farklı bir alan, farklı bir çalışma evet ama yapabilirsiniz.

Acemi kullanıcılar için, özellikle içerik yönetim sistemlerinde kullanılabilecek seo eklentileri var ve bu eklentilere bağlı kalındığı takdirde başarılı olmak, hatta milyon dolarlık web siteleri ile yarışmak mümkün. Tek yapmanız gereken, kullanıcılarınıza gerçek ve kaliteli içerikleri sınırsız bir şekilde sunmak.

Kaliteli Web Site İçeriği Nasıl Üretilir?

Anahtar kelimesi, başlığı, meta açıklaması, meta kelimeleri ve içeriği ile bir blog yazısı aslında birçok seo kriterinin birleştirilmiş hali gibidir.

Başarılı bir yazının arkasında mutlak kalite vardır tabii ki. Fakat anahtar kelimesi olmayan, konu başlıklarına ayrılmamış ve daha da kötüsü, resimlerin internetten indirilen, kopya içerikler olması gibi birçok etken, kaliteyi etkiler.

Kişisel blog oluşturmak basittir. Biraz maliyet, biraz ders hepsi yapılabilir. Hem de birkaç gün içerisinde. Fakat önemli olan, kişisel blog içerisinde insanlara ne vereceğinizdir. Bunun kararını vermeniz bile çok önemlidir.

Birçok web sitesi yöneticisi, sadece kullanıcı trafiği çekebilmek için, alanı olmayan ve yüksek trafik getirecek konular hakkında yazabilirler. Şimdi düşünelim, tekstil alanında yazan bir içerik üreticisisiniz ve otomobil sektöründe çok ziyaret alması muhtemel bir anahtar kelime için içerik yayınladınız. Siz ne faydası olabilir? Sıfır fayda. Zira sizin alanınız değil hatta yetkinliğiniz bile yok. Google ve diğer arama motorları bunu çok kolay fark eder ve web sitenizin, içeriklerinizin hatta sizin yetkinliğinizi diğer web siteleri yani rakipleriniz ile karşılaştırır. Bu karşılaştırma, hemen olmaz. Gelecekte bunun sonuçlarını alırsınız ve sonuçlar hiç de iyi olmaz.

Yetkinlik konusunda kendini ıspatlamış web sitelerine veya kişisel blog sitelerine, arama motorları zaman içerisinde güvenir ve bu web sitelerini eğer kaliteli içeriğe devam ederlerse, hak ettikleri seviyeye getirirler. Bunların örnekleri var ve bu şekilde başarılı olmuş, hala yayın yapan sayısız web sitesi mevcut.

Doğal olmalısınız. Yaptığınız iş ne ise onun hakkında yazmalı, bildiğiniz konuları önceden derinlemesine araştırıp, daha çok bilgi sahibi olarak içerik üretmelisiniz.

Kaliteli içerik demek yetkin ve sınırsız kelime sayısına sahip içerik demek değildir. Konu çok geniştir ve size bu konu hakkında çok detaylı bilgiler sunacak olan seo kategorimiz üzerinden en geniş makalelere göz atabilirsiniz.

Kişisel Blog Açmak Para Kazandırır mı?

İnsanlar emek verdikleri iş karşılığında bir karşılık almak isterler. Yapılan iş hobi olarak bile yapılsa, bir emek verilmekte ve bu emek insanlarla paylaşılmaktadır. Tüm bu emekler tabii ki bir karşılığı olmalı ve bu karşılık geç de olsa alınmak sureti ile çalışılmaya başlanmalıdır.

Kişisel blog oluşturmak belki ilk başta ticari gibi gelmeyebilir herkese. Ama etkili, popüler ve çok ziyaret alan bir kişisel blog, sahibine para kazandırır, çevre edindirir ve farklı alanların kendiliğinden açılmasına sebep olur.

Artık hayatımızda internet var ve her anımızda interneti kullanıyor, ona devamlı bir şeyler soruyoruz. Elimizdeki akıllı telefonlar birer teknoloji harikası ve bazıları bilgisayarlardan bile üstün. Bu kadar hızlı gelişen teknoloji ve internette değişmeyen bir şey var. O da kalite arayışı.

Kaliteli İçerik

İnternetin bugün ve yarın hatta gelecekte en çok ihtiyaç duyacağı en önemli şey, kaliteli bilgi olacak. Zira arama motorları artık kullanıcılarına en kaliteli içeriği sunabilmek için altyapılarını değiştiriyor. Bunu yavaş yavaş yapsalar da, artık kalitesiz web siteleri, internetten bir bir siliniyor.

Elimizde bir koz var ve bu koz bize, kaliteli içeriklerin, bugün ve gelecekte çok başarılı olabilecek projelerin ana omurgasını oluşturacağını söylüyor. Tüm bunları düşündüğümüzde, aslında sıfır maliyetle açılmış bir kişisel bloğun, sahibine çok para kazandırabileceği ihtimali de göz önünde bulunmuş oluyor.

Başarı hiçbir zaman, hiçbir sektör ve alan da gerçekten kolay değil. Bu internette de böyle. Hatta internette başarılı olmak, git gide daha zor olmaya başlayan bir eylem. Fakat imkansız değil ve sıfır maliyetle işe başlamış nice kişisel blog veya blog sitesi, bugün Ülkenin çok iyi projelerine dönmüş durumda.

Kişisel blog para kazandırır mı sorusunun cevabı ise tabii ki kazandırır. Kaliteli içerikler, yeni ve devamlı güncellenen blog yazıları, farklı yazarlar ile çalışma ve düzgün bir seo çalışması ile internette para kazanmak imkansız değil.

Önemli olan projenize inanmanız ve yola çıkmanız. Tabii ki her projenin emekleme aşaması olabilir ve bu süreç zordur. Kişisel bloglar için de böyle süreçler olabilir. Ama bunların çalışarak geçileceği, geçmişteki örneklerinde çok net bir şekilde görünmektedir.

Kişisel Blog da Ne Paylaşılır?

Bu tamamen kişisel bir durumdur. Eğer yazmak ve içerik üretmek sizin için keyifliyse, konu ve alan her zaman bulunur.

Gezdiğiniz bir yeri, ziyaret ettiğiniz bir mekanı hatta arkadaşlarınız hakkında blog bile yazabilirsiniz. Hayal gücünüzü zorlayın. Bir web siteniz var ve sınırsız şekilde özgürsünüz.

Kişisel bloglar da, kategorik bazda sınırlama yapılmasına gerek olmaz. Zira bu web siteleri, kurumsal firmalar için açılmamıştır. Burası sizindir ve sınırsız şekilde tecrübelerinizi, bilginizi paylaşabilirsiniz.

Uzmanlık Alanları

Tabii ki uzmanlık alanları ve ilgi alanları daha çok ilgi çeker ve ziyaret alır. Bu tip web siteleri hem arama motorları açısından yetkindir. Hem de kullanıcılar tarafından daha güvenilir bulunurlar. Örneğin sağlıktan anlayan bir bireyseniz, sağlıklı beslenme hakkında bir kategori açabilir ve yaşamınızı paylaşabilirsiniz. Hatta sadece yaşadıklarınızla kalmayabilir, güncel sağlık gelişmelerini dünya çapında takip edip, web sitenizde, konu başlıkları altında yorumlayabilirsiniz.

Özellikle Google, bir web sitesinde yetkinliğe çok dikkat eder. Eğer içeriklerinizde, sizin yetkin olduğunuz anlaşılır ve gerçekten kullanıcılara etkili bilgiler sağladığınıza Google emin olursa, başarıya çok yakınsınız demektir.

Yetkinlik yani uzmanlık, Google ve diğer arama motorları için aşırı önemli bir konudur. Google’da bir arama yaptığınızda, Google size birçok sonuç verir değil mi?

Bu sonuçların hangisinin gerçek bilgi içerdiğini Google denetlemek zorundadır. Eğer bunu yapmazsa, kullanıcıları bir daha Google kullanmaz ve kullanıcı sayısı düşer. İşte Google’ın, ilk baştan beri kendini geliştirmesindeki mecburiyetin asıl sebebi budur. Bizler bir arama yaptığımızda, en kaliteli, en ilgili hatta en güncelini bulmak isteriz. İşte bunu Google gelişmiş yapay zekası ile yapar ve gün geçtikçe bu özelliklerini daha da kaliteli hale getirmektedir.

Tüm bunlar, kişisel blog açısından önemlidir. Web sitenizde paylaşacağınız içeriklerin, gerçekten sizin uzmanlık alanınız veya gerçekten deneyimlediğiniz hikayeler üzerinden gitmesi, size mutlak başarı getirebilir.

İnternet maalesef çöplük halini aldı ve yetkin olmadığı konu hakkında içerikler paylaşıp, kullanıcıları ticari olarak hedefleyen web siteleri ile doldu. Bir projeye başlarken, para aracını eğer ilk hedef olarak gözetiyorsanız, projenizde bir hata var demektir. Zira ilk önceliğiniz, yaptığınız işin kalitesi olmalıdır. Kaliteli olan iş veya web sitesini herkes sever ve ziyaret etmek ister. Sonuç olarak, ektiğiniz tohumları, kısa süre sonra meyve olarak alırsınız.

Arama motorları özellikle de Google, hakkın sahibine teslimi konusunda çok detaycıdır. Bir web sitesi gerçekten itinalı, düzgün, kaliteli ve güncelse, Google o web sitesini başarıya taşır. Çünkü Google’ın altın kuralı kaliteli iştir.

Kişisel Blog Maliyeti

Her işin kendine göre bir maliyeti elbette var. Kişisel blog açmanın bazı yolları var. Makale girişinde bu konudan bahsettik. Web site oluşturucular ve web hosting ile bir kişisel blog oluşturmak mümkün.

Fakat tavsiyemiz her zaman, yukarıda da belirttiğimiz gibi, bir alan adı ve hosting için küçük bir başlangıç tutarını gözden çıkarmalısınız. Bu tutar her sene tekrar eder ve siz kişisel bloğunuza devam ettiğiniz sürece ödemek zorunda kalırsınız. Tabi bir de yazılım var ve yazılım en önemli husus aslında.

Eğer yazılımdan anlıyorsanız, kiralamış olduğunuz hosting hesabınıza bir içerik yönetim sistemi kurabilir ve paylaşıma hemen başlayabilirsiniz. İçerik yönetim sistemleri çok esnektir ve tam kişisel blog oluşturmak için ideal yazılımlardır.

Kişisel bir blog açmak istiyor ve nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, müşteri hizmetlerimiz ile görüşebilir, en uygun web sitesi, hosting ve alan adı fiyatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Netice Olarak

Kişisel blog açmak oldukça kolaydır. Bir web site oluşturucu ile ya da web hosting ile kişisel blog oluşturmanız mümkündür. Maliyetleri konusunda, en düşük tutarlar ile başlanabileceği gibi, ilerleyen dönemlerde limitlerin yetmemesi halinde, kiralanan hosting alanlarının da büyütülmesi mümkündür. Fakat yazılım konusu önemlidir ve istenen şekilde, istenen zamandan değişmesi mümkün olmaz. Makalemizde, içerik yönetim sistemlerini genellesek de, tavsiyemiz her zaman WordPress kullanımı yönündedir.

Zira WordPress, web’in en popüler içerik yönetim sistemidir ve 50.000’den fazla eklenti ile çok çeşitli bir yapıya sahip web sitesi yapılabilir.

Sadece eklentiler değil, yine on binlerce tema ile WordPress çok esnek bir şekilde geliştirilebilmektedir. WordPress aynı zamanda seo konusunda da çok güçlü bir yazılımdır ve bu gücü, onu kullanan her web sitesine başarı getirmektedir.

1 cevap
  1. Kişisel Web Sitesi
    Kişisel Web Sitesi says:

    Bilgi paylaşımı için teşekkürler güzel bir blog yazısı olmuş elinize sağlık. Böyle değerli sitelere bu şekilde güzel aydınlatıcı bloglar gerçekten olmazsa olmaz.

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler
Google Site Sıralaması Başarısı İçin İçerik Uzunlukları
Google’da Kişisel Bilgiler Nasıl Kaldırılır? Detaylı Kılavuz
Google Url Kaldırma Nedir? Nasıl Yapılır?
İstenmeyen Bağlantı Reddi Nasıl Yapılır? Zararlı Backlink
Sayfa Deneyimi Raporu Nedir? Google Search 2021
D2C Nedir? E-Ticaretin Yeni Gözdesiyle Tanışın Kazanın
Magento Terk Edilen Sepet Raporları Nereden Alınır?
Tarih: 06 Oca 2021 - Yazar: YcrSOFT Destek