Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

İçerik Yönetim Sistemi Lisanssız Tema, Modül ve Eklentileri

Açık kaynak kodlu, geliştirilebilir ve herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilen sistemlerin genel adına içerik yönetim sistemi (CMS) denir. Her bir CMS’yi geliştiren, bunu hobi olarak ya da para kazanma amacı ile yapan yazılımcılar, farklı eklenti ve modüller tasarlayarak kullanıcıların beğenisine sunarlar. Bu ürünlerden bazıları ücretsiz, bazıları da ücretlidir. Ama en çok ücretli olarak satılan CMS ek yazılımları, temalardır. Çünkü temalarda çok emek vardır ve belli şirketler bu temaları üretmek için personel çalıştırmaktadır.

Bahsettiğimiz sektör o kadar büyük ki, ThemeForest gibi, içerik yönetim sistemlerine yönelik yazılım ürünleri satan web sitelerini incelediğinizde anlamanız zor olmaz. Tabi bazı eklenti modül ve temaların da gelişmiş olduklarından fiyatları haliyle yüksek olmakta. Ülkemizde Dolar’ın yükselmesi de, bu ek yazılım ürünlerinin fiyatlarını oldukça artırmış durumda. Son yıllarda bu fiyat artışlarını fırsata çevirmeye çalışan bazı kötü niyetli kişiler var ve bu kişiler, ücretli olan bu yazılımları, farklı sitelerde ücretsiz olarak paylaşmakta. “Warez” ismi altında sunulan bu yazılımlar, kullanıcıların iyi niyetlerini maalesef suiistimal etmekte.

Emek harcanan, belki üzerinde aylarca, onlarca kişinin çalıştığı, tema, modül ve yazılımlar neden ücretsiz dağıtılabilir ki? Herhalde bunu yapan zevk için yapmıyordur. Bir menfaatleri var.

Lisanssız Yazılımlardan Uzak Durun!

OpenCart, WordPress, Drupal, PrestaShop, Magento ve diğerleri. Onlarca içerik sistemi kullanıcısının maruz kaldığı bu sahtekarlık yöntemi ile, ücretsiz dağıtıldığı söylenen tema, modül ve eklentilerin içerisine zararlı kodlar yerleştiriliyor. Bu kodlar, yazılım ile dahil edildiği web sitesinde arka kapılar oluşturarak scriptler aracılığı ile web sitelerinde istenmeyen sonuçların doğmasına sebep olabiliyor.

Özellikle e-ticaret sitesi olanların bu tip 3. Parti yazılımlardan uzak durması ve yazılımları gerçek sahiplerinden lisanslı bir şekilde almalarını tavsiye ediyoruz. Bu zararlı kodlar, tema, modül veya eklentilerin içerisine o kadar ustaca yerleştiriliyor ki, birçok yazılımcının dosyaları kontrol etmesine rağmen bir sorunla karşılaşmadığı durumlar olabiliyor.

En çok yapılan sahtekarlık yöntemlerinden bir tanesi de, müşterilerin farklı bir web sitesine yönlendirilmesi oluyor. Tabi bu en masumu. Bu tip korsan içerikli bir yazılım ile e-ticaret sitenizdeki tüm müşterilerinizin verilerini kaybetmeniz, çaldırmanız mümkündür. Zira bu dosyalar ile web sitenizin resmen anahtarını yabancı kişilere teslim etmiş oluyorsunuz.

İçerik Yönetim Sistemi Lisanssız Tema, Modül ve Eklentileri

Güvendiğiniz Yazılımcılar İle Çalışın

Özellikle çok emek verilmiş ve sitesinde binlerce müşterisinin bilgisi olan web site sahiplerinin çok dikkat etmesi gereken bir durum. Yazılım hizmeti aldığınız veya almaya başlayacağınız kişi veya kişilerin, şirketlerini ve kendilerini iyi tanımanız gerekiyor.

Yazılım dünyasında ücretsiz olan her hizmeti sorgulayın. Neden ücretsiz yapıldığını, bir emek verilmesine karşın neden sizden para alınmadığını öğrenmeye çalışın. Küçük bir kod parçacığı ile web sitenizin tüm ticari itibarı zedelenebilir ve milyonlarca Lira zarara uğrayabilirsiniz.

Bu tip saldırılara her web sitesi maruz kalabilir. Hosting , web tasarım, yazılım veya diğer kazanımlarınızın ne kadar kaliteli oldukları hiç önemli değildir. Bu yüzden web’de güven için, lisanslı ürünler ve gerçekten güvendiğiniz yazılımcılar ile çalışmanızı tavsiye ederiz.

Kullanıcı Yorumlarını Okuyun

İçerik yönetim sistemine ekleyeceğiniz tema, modül veya eklenti ne olursa olsun, özellikle ücretsiz paylaşılan bir yazılımın, arama motorlarında kullanıcı yorumlarını araştırın. Daha önce bu yazılımları kullanmış kişilerin paylaştıklarından bir fikir çıkartabilir, güvensiz bir yazılım ise, en azından sisteminize ekleyip, karşılaşacağınız zarardan kurtulabilirsiniz.

Ülkemizde, WordPress, OpenCart, Magento gibi açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerini geliştiren oldukça fazla yazılımcı bulmak mümkün. Sisteminizde kullanacağınız bu tip eklemeler ile ilgili hangi sistemi kullanıyorsanız, o sisteminden uzmanından yardım almanızı tavsiye ederiz.

Lisanslı Yazılımlar Her Zaman Güvenlidir

Lisans ücretini verip satın aldığınız modül ve eklentiler, yapımcıları tarafından devamlı güncellendiklerinden, sisteminizde güvenlik açıklarına da neden olmazlar. Bu sayede, lisanslı yazılımlar ile de güncelleme sıkıntısından da kurtulmuş olursunuz. Bunlarla birlikte, lisansı ile satın aldığınız yazılımlara birçok yazılım uzmanı ve yazılım firması, ömür boyu destek de sunmaktadır.

1 cevap

Yorumlar kapalı.

Diğer Blog Yazılarımız

Magento adres yeniden yazımı nedir?
Magento sepet fiyat kuralları özelliği nedir?
WordPress 5.7 Sürümü Esperanza Adı İle Yayınlandı
Magento Katalog Fiyat Kuralı Özelliği Nedir?
Kobi 21
Tarih: 04 May 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek