Magento E-Ticaret yazılımına 490 $ ile sahip olabilirsiniz. Yıllık ödeme yok..

Detaylar için tıkla Bizi direkt arayabilirsiniz : 0 212 982 48 18

E-Ticaret Yazılımları İçin Site İçi Arama Motoru Önemi

Site İçi Arama Motoru Nedir?

Web siteleri, kendi içinde, konularına, ürünlerine veya hizmetlerine göre kategorilere ve sayfalara ayrılsalar da, bazı durumlarda, kullanıcılar için bir web site içerisinde ürün veya hizmet bulmak zorlaşabilir. Özellikle çok sayfalı, e-ticaret siteleri gibi web siteleri için durum daha önemli boyutta. Onbinlerce ürünün olduğu bir e-ticaret sitesini ziyaret ettiniz ve alacağınız ürünü kategorilerden bulamadınız. Ya da hangi kategori altında olduğunu tahmin edemediniz. Çok normal. Hangi e-ticaret müşterisinin başına gelmiyor olabilir ki? İşte tam bu anda site içi arama motoru hayat kurtarır ve eğer detaylı arama özelliğine sahip bir donanım ile geliştirilmişse, müşterinize süper bir arama deneyimi yaşatabilirsiniz. Sonuç, hızlı satış. E-ticaret yazılımları için arama motoru özelliği o kadar önemlidir ki, arama motoru olmayan e-ticaret sitesi ile olanı karşılaştırdığınızda satış farkından bile neler kaybettiğinizi anlayabilirsiniz.

E-Ticaret Yazılımları İçin Site İçi Arama Motoru Önemi

E-Ticaret Yazılımları Hızlı ve Sonuç Odaklı Olmalı

Firmanızın ürünlerini sattığınız e-ticaret siteniz, ne kadar hızlı ve kullanıcıya ne kadar basit bir kullanıcı deneyimi sunarsa, başarınız da o kadar fazla olur. Bu süreçte site içi arama motoru çok önemli bir yere sahip. E-ticaret sitenizden devamlı ürün satın alan müşterileriniz ise bu özelliği en çok kullananlardır. Web sitenize girerler ve lazım olan ürünü hiç yorulmadan site içi arama motoruna yazarlar ve ürün geldiğinde sepete ekler ve satın alırlar. Bu işlemin adına “direkt satış” ya da “hızlı satış” da diyebiliriz.

Fakat bu satış becerisine ulaşmak her e-ticaret sitesi için kolay değildir. Belki aylar belki de yıllar alabilir bu güven.

E-ticaret yazılımları için hız çok önemlidir. Site hızını kaliteli bir hosting ile en yüksek limitlerde tutabilirsiniz. Fakat site içi düzenlemeler tamamen web tasarım ve kullanıcı deneyimi ile alakalıdır. Yani e-ticaret sitenize alışveriş yapmak için giren kişilerin hız deneyimleri ve web tasarımın sadeliği ve de kullanıcı ile iyi etkileşimi, satış konusunda sizi başarıya taşır. İşte bu hızın bir faktörü de, detaylı site içi arama motorudur.

E-Ticaret Yazılımları İçin Özel Arama Motoru Yazılımları

Hangi firmadan hizmet alıyorsanız, firmanın, e-ticaret yazılımları için tasarladığı bir site içi arama motoru illa ki vardır. Fakat her arama motoru, gelişmiş değildir. Kategorik bazda arama yapabilen, hatta etiket bazında bile arama yapabilen site içi arama motorları vardır ve bugün bu arama motorları ile e-ticaret portalları çok hızlı hizmet vermektedir.

Hızlı bir arama kutusu, yüksek bir gökdelendeki hızlı hizmet asansörüne benzer.

Bu sebepten, yazılım satın aldığınız firmaya en detaylı arama motoru için hemen başvurmanızın vakti gelmiş ve de geçiyor olabilir.

E-Ticaret Yazılımları İçerisinde Cms’ler En Şanslı Olanlar

Cms, yani içerik yönetim sistemleri, eklenti ve modül bazında çalışan ve devamlı geliştirilen yazılımlardır. Geliştirici bakımından her birinin arkasında belki binlerce özgür yazılımcı olan bu sistemler, dünya genelinde birçok e-ticaret sitesi için eklenti ve modüller geliştirirler.

Geliştirilen bu modüller ve eklentiler, aynı zamanda, eklenen yazılımlarla da zaman içerisinde senkronize şekilde güncel tutulur. Yani siz bir eklenti veya modül satın aldığınızda, aslında o yazılımın gelecekteki tüm güncellemeleri ve geliştirmelerini de almış olursunuz. Böylece, her daim en güncel ve gelişmiş eklenti ve modüllerle çalışma önceliğine de sahip olabilirsiniz.

E-ticaret yazılımları, teknolojiye paralel bir şekilde gelişiyor. Gelişme nedenlerinden bir tanesi de, cihaz çeşitliliği, cihazların gelişmesi ve cihaz içerisindeki yazılımların da ayrıca geliştirmeye açık olması. Çok karışık değil mi?

İşte tüm bu karışıklığı Cms (İçerik Yönetim Sistemleri) ile aşmanız mümkün. En iyi site içi arama motoru eklentisini birkaç dakikada e-ticaret sitenize kurabilir, etkin hale getirip, kullanmaya başlayabilirsiniz. Hem de yazılımcı ihtiyacı duymadan. Bunlara en iyi örnek, WooCommerce ve OpenCart ya da PrestaShop gibi yazılımlardır diyebiliriz.

E-Ticaret Yazılımları Kategori Düzenlemesi

Eğer kullanıcılarınız devamlı site içi arama motoruna başvuruyorsa bunda da bir gariplik olabilir. E-ticaret sitenizin kategorik düzenlemesi nasıl? Doğru yapılandırılmış mı? Tasarım konusunda karışık mı yoksa gerçekten kullanıcı dostu mu?

Web siteler için kategori önemi konulu makalemiz ile de bu konu hakkında daha fazla detaylı bilgi edinmenizi tavsiye ederiz. Zira e-ticaret sitenizde yanlış yapılandırılmış bir kategori ağacı varsa, bu web sitenizin satışını da düşürecektir. Hatta iyi düzenlenmemiş bir kategori ağacı yüzünden, e-ticaret sitenizin sayfa ziyaretleri de düşeceğinden, seo bakımından da başarısız bir durumla karşılaşabilirsiniz.

Netice Olarak

Site içi arama motorları her zaman kullanıcı deneyimi için önemlidir ve normal web siteler ya da e-ticaret sitelerinde olması elzemdir. Kullanıcılarınıza en iyi arama performansını sunabilmeniz için de, en gelişmiş arama motoru yazılımını kullanmanız, hem hız açısından hem de kullanıcılarınızın memnuniyeti açısından oldukça önemlidir.

E-ticarette dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri olan kullanıcı deneyiminin belki de en önemli unsuru, site içerisinde gelişmiş arama ve filtreleme özellikleridir. Çünkü bu tip araçlar kullanıcıların zaman kazanmasına sebep olurken, sisteminizin de kullanılabilirliğini artırır ve dolayısıyla satışlarınız artar.

Diğer Blog Yazılarımız

Web Sayfası Tasarımı Nedir? 2021 ve Yenilikler
Google Site Sıralaması Başarısı İçin İçerik Uzunlukları
Google’da Kişisel Bilgiler Nasıl Kaldırılır? Detaylı Kılavuz
Google Url Kaldırma Nedir? Nasıl Yapılır?
İstenmeyen Bağlantı Reddi Nasıl Yapılır? Zararlı Backlink
Sayfa Deneyimi Raporu Nedir? Google Search 2021
D2C Nedir? E-Ticaretin Yeni Gözdesiyle Tanışın Kazanın
Magento Terk Edilen Sepet Raporları Nereden Alınır?
Tarih: 17 Eki 2020 - Yazar: YcrSOFT Destek